Δοκιμάστε το πολιτικό κουίζ

27.9k Απαντήσεις

@ISIDEWITHΣυζητήστε αυτήν την απάντηση...5 χρονών

Ναι, όλοι πρέπει να έχουν ένα εισόδημα για την κάλυψη των βασικών αναγκών, περιλαμβανομένης της σίτισης και στέγασης

@94BSP32 απάντησε…2mos

Ναι αλλά αυτό να υφίσταται για όσους αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους από την εργασία τους πχ άνεργοι, ανάπηροι, άστεγοι και χρειάζονται την κρατική αρωγή προκειμένου να διασφαλιστεί για αυτούς ένα στοιχειώδες επίπεδο διαβίωσης. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το εισόδημα από την εργασία.

@945MMMG απάντησε…2mos

Ναι αλλά μόνο για όσους αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους μέσα από το εισόδημα τους και έχουν ανάγκη την κρατική αρωγή πχ άνεργοι.

@94448XC απάντησε…2mos

Ναι, αλλα επίσης θα έπρεπε ολοι οι άνθρωποι να εργαζονται, ωστε να καταπολεμηθούν η ανεργία και (ακομα πιο σημαντικό) η αεργία

@93LH6YG απάντησε…3mos

Ναι, αλλά μόνο για όσους δεν μπορούν να καλύψουν από το δικό τους εισόδημα τις ανάγκες τους και έχουν ανάγκη την κρατική αρωγή.

@93HRP35 απάντησε…4mos

Ναι, αλλά για αυτούς που δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους μέσα από το δικό τους εισόδημα και χρειάζονται την κρατική αρωγή όπως άνεργοι, φτωχοί πολύτεκνοι, άστεγοι κλπ.

@93HHFNB απάντησε…4mos

Ναι, αλλά για όσους δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους μέσα από το εισόδημα τους (πχ άνεργοι).

@93F3S9T απάντησε…4mos

Ναι, για αυτούς όμως που δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους από το δικό τους εισόδημα (πχ άνεργοι, άστεγοι κλπ.)

@8ZK33DG απάντησε…7mos

Ναι, αλλά για αυτούς που δεν μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους (πχ τροφή, στέγη, ένδυση κλπ.) από το εισόδημα τους και κατ' αυτόν τον τρόπο να τους διασφαλίζεται ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.

@8ZJ4SXH απάντησε…7mos

Ναι αλλά μόνο για τις ομάδες που αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες σε τροφή, στέγαση κλπ. (πχ άνεργοι, άστεγοι) και υπό τον όρο ότι αναζητούν εργασία και για όσο διάστημα δεν μπορούν να καλύψουν μόνοι τους τις ανάγκες τους.

@8Z255G2 απάντησε…8mos

Όχι, να χρησιμοποιηθούν τα κονδύλια για την ανόρθωση της οικονομίας ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να ζουν όλοι από την εργασία και όχι με ελεημοσυνη

@8YX6G4P απάντησε…8mos

Ναι αλλά αυτό να παρέχεται σε όσους αδυνατούν να καλύψουν τις βασικεσ ανάγκες τους οπωσ Πχ τροφή, στέγη, ένδυση κλπ από την εργασία τους με την μορφή επιδόματος.

@8YGHXDX απάντησε…9mos

Ναι αλλά για όσους δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα μόνο από την εργασία τους και χρειάζονται περισσότερη αρωγή για να ζήσουν αξιοπρεπώς.

@8YCT96P απάντησε…9mos

Ναι αλλά μόνο για αυτούς που το έχουν ανάγκη όπως άνεργοι, άστεγοι, ανάπηροι και όσοι γενικώς δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα μόνο από την εργασία τους. Θα πρέπει επίσης να ελέγχεται αν οι δικαιούχοι προσπαθούν να βρουν εργασία παράλληλα ούτως ώστε να μην παρακινούνται να μην εργάζονται.

@8Y5BKZL απάντησε…9mos

Ναι, αλλά για αυτούς που δεν μπορούν να καλύψουν ανάγκες όπως η σίτιση, η στέγαση και η περίθαλψη από το εισόδημα τους από την εργασία και χρειάζονται κρατική αρωγή. Σε κάθε περίπτωση πρέπει οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος να είναι σε θέση να εργαστούν και να επιδιώκουν να βρουν δουλειά.

@8Y57Y95 απάντησε…9mos

Ναι για αυτούς μόνο όμως που δεν δύνανται να καλύψουν τις βασικές ανάγκες της σίτισης-στέγασης-περίθαλψης λογω έλλειψης εισοδήματος από εργασία ή που κρινεται ότι παρά το ότι έχουν ένα εισόδημα από την εργασία τους δεν μπορούν να καλύψουν αυτές τις ανάγκες τους.

@8Y54X6X απάντησε…9mos

Ναι αλλά οι δικαιούχοι να ελέγχεται παράλληλα και να επιβάλλεται να εργάζονται ή ότι προσπαθούν να βρουν εργασία.

@8Y4T2K7 απάντησε…9mos

Ναι, αλλά υπό τον όρο ότι οι δικαιούχοι εργάζονται ή προσπαθούν να βρουν εργασία.

@8Y4HNCC απάντησε…10mos

Ναι, εφόσον έχει διασφαλιστεί όμως ότι οι δικαιούχοι αυτού του εισοδήματος εργάζονται ή προσπαθούν να βρουν εργασία.

@8Y4DLLT απάντησε…10mos

Ναι για την κάλυψη βασικών αναγκών όπως στέγη, διατροφή, περίθαλψη αλλά θα πρέπει οι δικαιούχοι να αποδεικνύουν παράλληλα ότι εργάζονται ή ότι προσπαθούν να βρουν εργασία.

@8XY9BVS απάντησε…10mos

Ναι εφόσον ωστόσο επιβεβαιώνεται ότι οι δικαιούχοι εργάζονται ή όσοι είναι άνεργοι να αποδεικνύουν ότι προσπαθούν τακτικά να βρουν εργασία.

@8RR953BΑνεξάρτητος απάντησε…2 ετών

Ναι, όλοι πρέπει να έχουν ένα εισόδημα για την κάλυψη των βασικών αναγκών, περιλαμβανομένης της σίτισης και στέγασης αλλά ταυτόχρονα να δίνονται δυνατότητες για εύρεση εργασίας και οι δικαιούχοι να επιδιώκουν να βρούν εργασία. Αν οι δικαιούχοι κάνουν κατάχρηση του ΕΕΕ, να σταματάει. Η διαδικασίες ελέγχου να γίνονται απο κυβερνητικό σώμα το οποίο θα απαρτίζεται απο ειδικούς.

@8RLZN2Z απάντησε…2 ετών

Ναι αλλά συγκεκριμένα για όσους δεν έχουν εργασία (άνεργοι) προκειμένου να εξασφαλίζεται για τον καθένα μια στέγη, τροφή και περίθαλψη.

@8RDFQSD απάντησε…2 ετών

Ναι, αλλά αναφορικά με τους ανέργους και το επίδομα ανεργίας. Δηλαδή ο καθένας που είναι άνεργος να έχει ένα εισόδημα που του εξασφαλίζει στέγη και φαγητό.

@8Q2S7WBΗ Κοινωνία Πρώτα απάντησε…2 ετών

Ναι,για τους μακροχρόνια ανέργους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους με σκοπό να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

@8CXDSKHΔημιουργία Ξανά απάντησε…2 ετών

Ναί, αλλά ταυτόχρονα οι δικαιούχοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε διάφορους τομείς του κράτους όπου υπάρχει ανάγκη ενώ όποιοι δεν δέχονται την τοποθέτηση τους ή δεν κάνουνε καλά την δουλεία τους κατευθείαν να τους κόβεται το εγγυημένο εισόδημα.

@ISIDEWITHΣυζητήστε αυτήν την απάντηση...5 χρονών

Όχι, αυτό θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μην εργάζονται και θα βλάψει την οικονομική ανάπτυξη

Σύμπλεξη

Η ιστορική δραστηριότητα των χρηστών που ασχολούνται με αυτό το question .

Φόρτωση δεδομένων...

Φόρτωση γραφήματος... 

Demographics

Φόρτωση των πολιτικών θεμάτων των χρηστών που συμμετείχαν σε αυτήν τη συζήτηση

Φόρτωση δεδομένων...

English Ελληνικά